Nederlanders vaker op weg in Limburg

Wij zijn Bourgondisch Limburg.
De Regio van de Smaak. Restaurants in Limburg serveren de mooiste gerechten, van sterrenrestaurant tot eetcafé. Wijn en bier uit Limburg zijn van topniveau. Uit eten in Limburg is een belevenis. Kom je bourgondisch genieten? Boek snel uw bed and breakfast Limburg.

Limburg is als Frankrijk

Houdt u ervan om in een heuvel- en bergachtig landschap erop uit te gaan? Dan hoeft u zich niet te vervelen. Er is buitengewoon veel te zien, te doen en te ervaren, het aanbod is zeer uiteenlopend: van dierentuin tot Romeinse opgravingen, van gezellige braderie tot museum. Houdt u van wijnproeverijen? Dan zit u in Limburg goed, door de schuine hellingen en het warmere klimaat heeft Limburg vele wijngaarden, u kunt zelfs uw B&B op een wijngaard boeken. Veel bezoekers van Limburg maken een motor- of autotochtje om de omgeving te ontdekken en lekker uit eten te gaan.

Geschiedenis Limburg

Het jaar 1867 wordt gezien als hét geboortejaar van de provincie Limburg, zoals we Limburg nu geografisch en bestuurlijk kennen.
Nederlands-Limburg ter onderscheiding van Belgisch-Limburg, is sinds 1867 een van de provincies van Nederland en ligt in het zuidoosten van het land. Het is op Flevoland na de jongste provincie van Nederland. De hoofdstad is Maastricht. Een deel van de bevolking spreekt het Limburgs dialect.

Welke geschiedenis hier aan vooraf ging en wat in 150 jaar Limburg is gebeurd en allemaal is ontstaan kunt u hier op de kaart online beleven.

Dit vind je misschien ook leuk...