De top 10 bestemmingen van de rijken in 2019

Met je rijkdom kun je veel dingen doen. Wat vooral niet wordt nagelaten is het pronken met rijkdom. Veel korte luxe vakantie tot lange sabbaticals.

Waar gingen deze miljardairs naartoe?

Miljardairs hadden in 2019 een voorliefde voor avontuur. Terwijl een paar klassiekers op de lijst kwamen, zoals Groot-Brittannië en Frankrijk, kwamen ook andere bestemmingen zoals Rwanda en Myanmar voor op de lijst.

Lees verder om te weten waar de rijken dit jaar hun paspoort hebben afgestempeld.

  1. Chili

Chili staat bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en schilderachtige landschappen. Het is ook een perfecte plek voor luxezoekers: David Slotnick van Business Insider verbleef in het belangrijkste all-inclusive luxe hotel van Paaseiland, Explora Rapa Nui, en vond zijn verblijf “fenomenaal”.
“Minder traditionele luxe – geen wit tafelkleedontbijt geserveerd op uw eigen balkon met uitzicht op de oceaan – Explora biedt de luxe om planning en logistiek los te laten zonder keuze of personalisatie op te offeren,” schreef hij.

  1. Turkije

De toegangspoort tot de Turkse Rivièra is onlangs heropend nadat British Airways haar directe route naar Dalaman had hervat, aldus Barber. “Nu de Turkse lira in waarde is gedaald, nieuwe hotelopeningen en zaken die politiek een beetje stabiliseren, heeft de turkooizen kust van Turkije er nog nooit zo aantrekkelijk uitgezien”, zei hij. “Nu de Turkse Egeïsche Zee weer op de kaart staat, zijn de turkooizen zeeën, geheime stranden en exclusieve bars en clubs een hoogtepunt in de belangstelling van de glamoureuze strandgangers die zich meestal neerleggen bij dezelfde oude Europese vakantie.”
Barber noemde de zuidwestelijke badplaats Kaplankaya een ‘plek om naar te kijken’, evenals het schiereiland Bodrum, dat een scala aan nieuwe hotels biedt.

  1. De Seychellen

De tientallen eilanden in de Indische Oceaan, bekend als de Seychellen, zijn een van de meest gevraagde plekken in de duikdivisie van Original Travel.
Vooral het Noordereiland van de Seychellen is een luxe vakantiebestemming. “Gelegen in het midden van de Indische Oceaan, trekt deze ultra-exclusieve schuilplaats A-listers en royals aan”, schreef Maxine Albert.

  1. Myanmar

Myanmar biedt genoeg voor een luxe vakantie – verschillende luxe boottochten langs de Irrawaddy tussen Yangon en Bagan, evenals Ngapali Beach, een elite strandverblijf, volgens Original Travel.
Het hoogtepunt van Yangon is de Shwedagon-pagode, waar Original Travel de bezoekers regelt om deel te nemen aan een ceremonie voor het aanbieden van gewaden met de monniken van de tempel.

  1. Rwanda

Rwanda werd in 2018 door Luxury Travel Mag uitgeroepen tot een nieuwe Afrikaanse luxe bestemming om in de gaten te houden. De bestemming draait helemaal om natuur en dieren in het wild, de thuisbasis van drie nationale parken: Akagera, Nyungwe en het Volcanoes National Park.
Dit laatste is de perfecte plek – en een van de weinige overgebleven plaatsen – om berggorilla’s in het wild te zien, volgens Original Travel.

  1. Bhutan

Het ongerepte Bhutan is ideaal voor de avontuurlijke luxereiziger – het land is gemaakt om te wandelen, volgens Original Travel. Het gezelschap heeft tochten georganiseerd naar veel van Bhutan’s kloosters, mountainbiken langs bergpassen van 12.000 voet en deelname aan boogschiettoernooien.

  1. Colombia

In maart had Original Travel al het aantal Colombia-boekingen ontvangen dat het voor heel 2018 had.
“Het ervaren van een renaissance in luxe reizen, de adembenemende jungle-landschappen en koloniale steden van Colombia verdienen meer erkenning”, zei Barber. In november werd het nieuwe en exclusieve Corocora Camp geopend, “gelegen in een afgelegen privéreservaat op de uitgestrekte vlaktes van de regio Llanos Orientales, op twee uur rijden (of 30 minuten per helikopter) van Yopal”, voegde hij eraan toe. “Dit is het eerste kamp in zijn soort in Colombia met tenten in safaristijl en een natuurgerichte kampeerervaring.”

  1. IJsland

De IJslandse boekingen van Original Travel in 2019 verdubbelden hun tarief in 2018. Dat is niet verwonderlijk, aangezien het eerder door Insider werd genoemd als een van de beste reisbestemmingen in 2017.
Veel bezoekers reizen naar het eiland om het noorderlicht te zien. Het ION Luxury Adventure Hotel in de Gouden Cirkel van IJsland is speciaal ontworpen voor optimaal zicht op Aurora Borealis. Verder zijn er “Crystal Caves”, enorme watervallen, IJslandse paarden en zwarte zandstranden om te verkennen.

  1. Japan

Volgens Original Travel biedt het hoofdeiland van Japan, Honshu, verschillende luxe reishoogtepunten, van het baden van sneeuwapen in de hete lente tot skiën in Nagano. Er zijn ook tal van manieren om met de trein van luxe reizen in Japan te genieten – zoals The Twilight Express Mizukaze met een topkamer die $ 22.000 kost voor een driedaagse reis van twee nachten of de Skiki-Shima-trein met glazen plafonds en suites.

  1. Egypte

De boekingen van Original Travel voor Egypte in 2019 verdrievoudigden de boekingen van vorig jaar. Volgens Barber zijn er twee primaire attracties die deze trend voeden. De eerste is Steam Ship Sudan, een cruise die over de Nijl tussen Luxor en Aswan glijdt en onderweg stopt bij archeologische vindplaatsen, tempels en graven.
De tweede is het Grand Egyptian Museum, verplaatst en nieuw gebouwd met uitzicht op de piramides van Gizeh. “Het museum zal meer dan 100.000 oude Egyptische artefacten huisvesten, waarvan er vele nog nooit eerder in het openbaar zijn getoond, en omvat de volledige collectie van koning Toetanchamon van meer dan 50.000 artefacten,” zei Barber. “Eenmaal voltooid, zal het museum het grootste ter wereld zijn dat gewijd is aan één beschaving.”

Dit vind je misschien ook leuk...